9 juli 2013

Ramadanmaten och julmaten och all annan mat

I dag börjar ramadan. Läste en intressant artikel som Petronella länkade till på Twitter. Läs den gärna här (på engelska. Finns även fler artiklar i ämnet på samma sajt).

Det påminde mig om att man bara ska ta för sig så mycket man kan och vill äta. Både vid jul, påsk, ramadan, hanukkah, midsommar, tacobuffén, all-inclusive-middagen eller vad det nu är man äter. Det slängs på tok för mycket mat i de välmående delarna av världen. Kom igen!

  • Begär "doggie bag" när du är på restaurang och inte orkar äta upp.
  • Släng inte rester! (Många maträtter är till och med godare dagen efter.)
  • Börja med en mindre portion i stället för att ösa upp ett matberg på tallriken, och backa om du inte är mätt.
  • Frys in det som går att frysa.

Enligt #onytt2013-reglerna får jag ju faktiskt köpa ny mat, men eftersom syftet med projektet är att tära mindre på miljön, vill jag puffa för att minska slit-och-släng-mentaliteten även när det gäller mumsigheter och näringsintag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.